На съвместен брифинг началникът на РУ на МВР - Габрово гл. инсп. Мирослав Стефанов и кметът на Община Габрово Томислав Дончев представиха поредната инициатива по превенция на телефонните измами. Във връзка със зачестилите през последните два месеца престъпления по телефона, РУ на МВР и Община Габрово отново предприемат разяснителна кампания сред най-засегнатата част от гражданите – хората от третата възраст.

От днес започват срещи на полицейски служители с пенсионерите в Габрово. През цялата седмица, в сградите на всички пощенски клонове в града, възрастните хора ще имат възможност да разговарят с униформени служители, да се запознаят с основните механизми за извършването на този вид престъпления и да получат съвети за тяхното предотвратяване. Няма да бъдат оставени встрани от проблема и хората от останалите населени места в общината. По предварително изготвен график, полицейски служители, съвместно с кметовете и кметските наместници ще проведат срещи с възрастните хора във всички габровски села.

С материали с информация за телефонните измами ще разполагат и служителите от Общинския инспекторат, които също ще съдействат на гражданите и полицията. Община Габрово осигурява общо 15 хиляди листовки, които ще бъдат раздадени на габровци с цел предотвратяване на измамите по телефона.