В програмата на тазгодишния фестивал ДНИ НА КАМЕРНАТА МУЗИКА – ГАБРОВО са включени два концерта, които са поредната кулминация в културния обмен между Габрово и партньорския град Тун в Швейцария.

На 12 септември Габровски камерен оркестър под диригентството на Иван Стоянов, Теодосий Спасов, цигуларят виртуоз от Тун Александер Дубах и саксофонистът Димитър Льолев ще изнесат концерт от творби на композитора и музиканта от Тун Рафаел Цендер.

Рафаел Цендер е един от основоположниците на културния обмен Габрово-Тун. С негово съдействие и участие и в двата партньорски града са реализирани повече от 10 съвместни концерти през последните години. За съжаление поради заболяване Рафаел Цендер няма да присъства на тазгодишния концерт в Габрово, но вместо него ще говорят талантливите му творби.

Александер Дубах също е познат на габровската публика – преди четири години той, заедно с Рафаел Цендер, Теодосий Спасов и Габровски камерен оркестър подготвиха концерт, преминал с голям успех както в Габрово, така и в Тун. На 13 септември габровските любители на музиката ще имат възможност да се възхитят на виртуозното му изпълнение на всичките 24 Capricci  на Паганини – онова, с което Александер Дубах е известен в цяла Швейцария и с което се нарежда сред най-добрите изпълнители на Паганини.

Поздравление на кмета към участниците в етап III от колоездачната обиколка на България
10 Септември 2012
ЕКИПЪТ НА ОИЦ – ГАБРОВО ПРЕДСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ПО ОП „КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ“ В ДРЯНОВО
10 Септември 2012