По случай третия етап /Троян – Габрово/ от 62-ата международна колоездачна обиколка на България, чийто домакин ще бъде Габрово на 10 и 11 септември 2012 г., кметът на общината Таня Христова изпрати поздравление до състезателите, треньорите и организаторите. В него се казва:

УВАЖАЕМИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, ТРЕНЬОРИ И ОРГАНИЗАТОРИ,
СКЪПИ ЛЮБИТЕЛИ НА КОЛОЕЗДЕНЕТО,

За мен и моите съграждани е чест да посрещнем за 41-и път международната колоездачна обиколка на България. Една от най-старите в света, тя продължава традициите на малцината ентусиасти, които през 1924 г. дръзват да обиколят страната.

Отново е празник в Габрово, отново габровци ще съпреживеят емоциите на стотиците участници в един от най-красивите и мъжки спортове. Отколешна е колоездачната история на нашия град, записала на страниците си няколко бележити имена.

Водени от убеждението, че велосипедът е не само по-екологично, икономично и здравословно средство за придвижване, а и приятен начин за отмора, ние – от Община Габрово, проведохме редица велосипедни инициативи през последната година.

Поздравявам организаторите и спомоществователите на 62-ото издание на Обиколката. Пожелавам на всички участници здраве, сила и воля за победа!

Добре дошли в Габрово!

ТАНЯ ХРИСТОВА
Кмет на община Габрово
Габрово посреща участниците в колоездачната обиколка на България
10 Септември 2012
Виртуози от Швейцария по време на Дните на камерната музика
10 Септември 2012