Град Габрово ще бъде домакин на третия етап от 62-ата международна колоездачна обиколка на България на 10 и 11 септември 2012 г.

Желязната колона от 22 отбора в етапа Троян - Габрово се очаква да пристигне в града на 10 септември около 17.30 часа. Колоездачите ще бъдат посрещнати на пл. „Възраждане”, където, на специална церемония от 18.00 часа, заместник-кметът Климент Кунев ще награди призьорите.

По традиция ще бъдат връчени и четирите фланелки: жълта /за временен водач в генералното класиране/, зелена /за най-добър катерач/, червена /за най-активен състезател/ и бяла /за най-млад участник, заел най-предна позиция в генералното класиране до момента/.

Маршрутът, по който ще преминат колоездачите, ще бъде с навлизане в Габрово от Севлиево и по ул. „Стефан Караджа”, ул. „Емануил Манолов”, ул. „Чардафон”, ул. „Македония”, бул. „Априлов” /от Централна поща в посока Драматичен театър/, ул. „Юрий Венелин”, ул. „Скобелевска”, финал – пл. „Възраждане”.

С оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и гостите, в изброените участъци ще бъдат наложени временни ограничения на транзитното и локално движение на всички превозни средства. От 17.00 часа до преминаване на колоездачната колона, движението по изброените улици и странични пресечки ще бъде спряно. Таксиметровата пиаца в района на Драматичен театър „Рачо Стоянов” ще бъде затворена в 16.00 часа. Очаква се движението в централната градска част да се нормализира около 19.00 часа.

В 15.30 часа на следващия ден, 11 септември, на площад „Възраждане” ще бъде даден официално стартът на четвъртия етап Габрово – Трявна.  Колоездачите ще преминат по ул. „Брянска”, ул. „Христо Смирненски”, великотърновско шосе, главен път Габрово – Велико Търново. Ограниченията в този ден ще бъдат въведени от около 15.00 часа и ще важат до изтегляне на колоната.

На 12 септември, по време на петия етап /Трявна – Стара Загора/, за времето от 15.30 часа до изтегляне на колоната през прохода Шипка, ще бъде преустановено движението по маршрута: Трявна - с. Жълтеш – Габрово – пл. „Бичкиня” – бул. „Столетов” – изход по посока връх Шипка.

С цел недопускане на пътни инциденти, Областна дирекция на МВР – Габрово призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Църквата в село Мичковци отново отвори врати
9 Септември 2012
Поздравление на кмета към участниците в етап III от колоездачната обиколка на България
10 Септември 2012