Първа копка на реконструкцията на булевард „Трети март” направи днес кметът на община Габрово г-жа Таня Христова. На събитието присъстваха народният представител Цветомир Михов, представители на Областно пътно управление и на фирмата – изпълнител. Рехабилитацията на пътя се извършва вследствие на споразумение за съвместно финансиране между Агенция „Пътна инфраструктура” и Община Габрово от 11 ноември 2010г. Стойността на ремонтните дейности е 1 577 498,60лв. без ДДС, а изпълнител е сдружение „ПСТ – Перфект” – София. Средствата са част от компенсацията за преминаването на тирове през квартал „Бичкиня”.

Ангажиментът на Община Габрово включва изготвяне на проекта за реконструкция, направа на тротоарите, улично осветление и захранващите подземни кабели, дъждовна канализация, както и вертикална пътна сигнализация. Със средства на АПИ ще бъде подменена асфалтовата настилка, бордюрите на тротоарите, дъждовните шахти и хоризонталната пътна маркировка. В участъка ще бъде подменена ВиК-мрежата и ще бъдат положени тръби за газ.

Реконструкцията на булеварда, който съвпада с републиканския път Габрово – Узана, ще обхване участъка от квартал „Дядо Дянко” до Хаджицонев мост. Срокът за изпълнение на строително-ремонтните дейности е десет месеца.