„Училище и бизнес – ръка за ръка” е темата на дискусията, която ще се проведе днес в рамките на Панорамата на средните училища в Габрово, чиято цел е да подпомогне професионалната ориентация на учениците от областта, завършващи седми клас и основно образование.

В дискусията ще участват кметът на община Габрово Таня Христова, инж. Емилия Димитрова от Дирекция „Формиране, анализ и оценка на политиките” към просветното министерство, която ще коментира Закона за Професионалното образование и обучение и инж. Галина Михнев от Габровската Търговско-промишлена палата, която ще направи анализ на нуждите на пазара на труда. Политиката на държавата по отношение на реализацията на младите хора на пазара на труда ще коментира директорът на габровското Бюро по труда инж. Лена Енева.

В обсъждането ще се включат още заместник-областният управител Неделчо Търкаланов, представители на бизнеса, на Техническия университет и на всички училища в общината.

Дискусията ще се започне в Ритуалната зала на общинската администрация в 15.30 часа - непосредствено след официалното откриване на Панорамата.

Панорама на средните училища в Габрово
24 април 2012
"Пука ли ти за боклука?" Есе на един млад габровец
24 април 2012