Панорама на средните училища организира Община Габрово от 24 до 26 април 2012 г. в зала „Възраждане”. Събитието има за цел да подпомогне професионалната ориентация на завършващите седми клас и основно образование ученици от областта, и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии. Участие са заявили седемте средни училища от Габрово, сред които две профилирани гимназии, две общообразователни училища и три професионални гимназии. Сред участниците са едно средно общообразователно училище и две професионални гимназии от Дряново, както и едно средно общообразователно училище и една професионална гимназия от Трявна.

На всички, посетили Панорамата, ще бъдат разяснявани подробно редът и условията за кандидатстване за учебната 2012/2013 година. Кандидат-гимназистите ще имат възможност да проведат срещи с ученици и преподаватели, и да получат консултация по всички въпроси, които ги интересуват.

Със свой щанд ще участва и „Европа директно” при Габровска търговско-промишлена палата, която ще предоставя информация за потребностите на бизнеса в нашия регион. Част от събитието ще бъде дискусия на тема „Училище и бизнес – ръка за ръка”. В последния ден от форума ще се състои концерт на ученици от участващите училища. На него ще бъдат връчени награди на журналисти и медии, с доказан принос в отразяване на динамиката на габровската образователна система.

Чрез панорамата на средните училища Община Габрово ще предостави възможност на всяко учебно заведение да покаже постигнатите успехи и своята образователна политика в различни области на познанието, изкуството и спорта. Амбицията е форумът да се превърне в своеобразен празник на образователните институции с активното участие на ученици, педагози и родители.

В програмата:

24  АПРИЛ 

15.00 часа – официално откриване, зала „Възраждане”, фоайе

15.30 часа – дискусия на тема „Училище и бизнес – ръка за ръка”, Ритуална зала на Община Габрово

26 АПРИЛ

17.30 часа – „Аз избрах, избери и ти!” – творческа продукция на възпитаници на средните училища, зала „Възраждане”

Работно време за посетители през трите дни – от 14.30 до 18.30 часа.

 
На живо от местата за почистване в снимки
21 април 2012
„Училище и бизнес – ръка за ръка”
24 април 2012