Габрово ще отбележи тържествено 130 години предучилищно образование на 10 октомври с музикален спектакъл на пл. „Възраждане“ с участието на малчуганите от четвъртите групи на детските градини. Събитието се организира от Община Габрово и детските градини „Дъга“, „Мечо Пух“, „Младост“, „Мики Маус“, „Радост“, „Ран Босилек“, „Перуника“, „Първи юни“, „Слънце“ и „Явор“.

В този ден ще се върнем назад в годините и ще направим исторически преглед на развитието на предучилищното образование в България от Възраждането до днес като част от цялостното развитие на образователната система с подготвената от Национален музей на образованието изложба, която носи името „Елате да живеем за нашите деца“. Тя ще бъде разположена на площада в дена на спектакъла.

В рамките на събитието ще обърнем поглед и към съвременните методи на предучилищното образование с павилион на уменията, където малките габровчета ще изработват различни предмети, ще рисуват с разнообразни техники и ще предизвикват най-смелата публика с радостни предизвикателства.  

Каним Ви да споделим този момент с децата на Габрово, да подкрепим тяхната изява и да засвидетелстваме уважение към всички, които са отдали сърцето си на предучилищното образование.

Началният час на спектакъла е 16:00 ч. на голямата сцена.

Мотивационен семинар за осмокласниците в габровските училища
4 октомври 2024
Анкета за разработване на иновативни решения за застраховане на имуществото
7 октомври 2024