Община Габрово заедно с още осем общини от други европейски страни, няколко университета и експертни групи участва в разработването на иновативни решения за застраховане на имуществото на гражданите, на земеделски, индустриални, транспортни и други фирми. Целта е тези нови форми на застраховане да бъдат предложени на застрахователните компании, за да се постигнат по-привлекателни и достъпни за клиентите решения, които да мотивират повече хора да застраховат имуществото.

Всички сме не само свидетели, но и участници в климатични събития, които променят света и начина ни на живот и правене на бизнес. Все по-често понасяме щети в резултат на природни бедствия, които напоследък са проявление на променящия се климат.

Ето защо трябва заедно да проучим как да се развие застрахователния сектор, какви нови схеми на застраховане да се разработят, за да са защитени в по-голяма степен гражданите и фирмите от загуби и да се стимулират публичните власти – държавата и общините да работят в синхрон за адаптация към климатичните промени.

В тази връзка Ви каним да отговорите на кратка анкета, за която ще са ви необходими не повече от 10 минути, но събраната информация ще бъде от голяма полза.

Анкетата може да бъде попълнена до 12.07.2024 г.  на следния линк  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejBdngL8QYdKas9InVuJDvtTEvB2rNGXClXVUwoowvbYDPqw/viewform

Международен куклен фестивал „Рачо и Дешка“- всяка събота през м.юли
27 юни 2024
Награди от вендиг системата – месец юли
28 юни 2024