В периода 14-16 октомври 2024 г. Община Габрово ще бъде домакин на тридневен форум, посветен на енергийната ефективност и създаването на устойчиви енергийни общности. Събитието ще се съсредоточи върху иновационни модели, добри практики и споделяне на опит. Част от него ще бъдат и представители на партньорските градове от Европа по проект TANDEMS. Основната цел на проекта е да подчертае значението на енергийните общности и тяхната роля в подпомагането на гражданите, бизнеса и местните власти при инвестиции във възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и подобряване на енергийната ефективност.

Сред основните акценти на събитието са:

  • Лекции и дискусии с водещи експерти и специалисти в областта на енергийното управление.
  • Практически задачи за обмяна на опит и иновативни идеи, където участниците ще могат да разработят конкретни решения за енергийна ефективност.
  • Посещение на обекта, където са инсталирани съоръженията за ВЕИ на първата енергийна общност у нас.

Форумът е поредната възможност Габрово да напомни за своето значимо място и силна ангажираност към промените в климата и търсенето на иновативни и работещи решение за енергийна ефективност.

Форумът ще включва поредна среща на членовете на първата за България енергийна общност, създадена именно в Габрово. Участниците ще имат възможност да се запознаят с иновациите в сферата на ВЕИ, както и да обсъдят предизвикателствата и постигнатото до момента от създаването на общността насам.

 

 

Ограничение на движението в района на улица „Евтим Дабев“ от 8 октомври, поради основен ремонт
4 октомври 2024
Мотивационен семинар за осмокласниците в габровските училища
4 октомври 2024