На 30.09.2024 г. в 12:00 ч. бегачи от различни страни, участващи в глобалната инициатива „Пробег на мира“ ще преминат през Габрово, за да споделят с нас изконната идея за мир и хармония.

Международният отбор от бегачи ще пристигне със запален факел - символ на мира, а всеки който иска може да се присъедини към тях и към хилядите хора по света, които са въплътили своите искрени пожелания за мир във Факела на мира. Ще имаме възможност да чуем вдъхновяващи думи и да се включим лично към най-мащабната мирна инициатива в света.

Към бегачите от отбора ще се присъедини и габровският лекоатлет, параолимпиец, състезател в дисциплините бягане на 800 метра и на 1500 метра, Християн Стоянов, който ще ги посрещне на входа на Габрово и ще ги съпроводи до площад Възраждане.

Факелът на мира е запален за пръв път през 1987 г. в Ню Йорк от основателя на Пробега Шри Чинмой – спортист, философ, художник, музикант и поет, посветил живота си на идеала за световна дружба и единство. Той вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят. Неговата идея за горящ факел, който да обикаля земното кълбо, е приета с ентусиазъм от деца, спортисти, обществени дейци и обикновени граждани от над 150 страни в стремежа им към разбирателство, радост и мир.

Очакваме Ви на 30.09.2024 г. /понеделник/ в 12 часа на пл. „Възраждане“ в Габрово, за да  станем част от многобройните мечтатели и дейци на мира по света, защото вярваме, че всеки един от нас може да изпрати позитивно послание и да направи своята крачка към един по-добър свят. 

 

„АВТО-МОТО-ВЕЛО“ - СЪБИТИЕ, ПОСВЕТЕНО НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕ, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ НА ПЛОЩАД „ВЪЗРАЖДАНЕ“
26 Септември 2024
Онлайн анкета проучва удовлетвореността от ОИЦ
26 Септември 2024