Национална среща на младежките съвети и парламенти ще се проведе в Габрово от 9 до 12 септември. На нея са потвърдили участие близо 40 младежи от 11 български града – Габрово, Добрич, Русе, Монтана, Пловдив, Стара Загора, Карлово, София, Бургас, Перник и Шумен.

"Срещата е 23-та поред и ще събере активни младежи с различни длъжности – председатели и членове на младежки парламенти и съвети, млади омбудсмани и млади кметове, ученически и консултативни съвети. Срещата е под надслов „Заедно към успеха“ и се организира от Младежки парламент – Габрово, с помощта на Младежки център – Габрово. Домакинството беше спечелено след подадена миналата година кандидатура, в която младежите мотивираха желанието си да посрещнат свои връстници от цяла България." - информира Мартина Груева, ръководител на габровския младежки център. 

По време на срещата младежите ще представят своите организации и длъжности, структурата им, добри практики, успехи и трудности. Ще работят и върху идеи за това как младежките организации да станат по-видими, да се легитимират, подкрепят и да работят в мрежа.

В програмата са предвидени и няколко обучителни сесии – за личностното развитие през младежките организации, за привличане и управление на финансови средства към тях, за медийна грамотност – набавянето на истинна информация и различаването на фалшивите новини.

Отделено е и време, в което габровските младежи да покажат на гостите своя град – предвидени са посещения на РЕМО „Етър“, Музей „Дом на хумора и сатирата“ и поход по екопътеката към Соколския манастир. 

 

Алтернативни телефонни номера за подаване на сигнали към ОП "Благоустрояване"
5 Септември 2024
В навечерието на Деня на Съединението припомняме за първия паметник на Чардафон Велики
5 Септември 2024