Публично обсъждане на Отчета за изпълнението на бюджета на Община Габрово за 2023 г се проведе на 25.06.2024 г. в Ритуалната зала на Община Габрово. На него присъстваха кметът на Община Габрово Таня Христова, председателят на Общински съвет Габрово инж. Климент Кунев, заместник-кметът Мария Йозова, директорът на дирекция „Финансовo-счетоводна“ Татяна Керемедчиева, началникът на отдел  „Финанси и бюджет“ Деян Андреев, представители на общинска администрация, общински съветници. Представянето беше излъчвано и онлайн.

Презентация за изпълнението на бюджета на Община Габрово за 2023 година беше представена от началника на отдел  „Финанси и бюджет“.

Кметът Таня Христова благодари на екипа на общината, партньорите и гражданите за това, че „заедно работим за развитието на нашия град“. Тя подчерта, че въпреки поредната комплексна и сложна година, общината е успяла да се справи, отчитайки факта, че бюджетът беше приет едва през м. септември 2023 г. По думите й това е нещо от новата ни история, което трябва да се помни, защото когато не се учим от миналото, грешките ще се повтарят. „Какво е коствало на всички в администрацията да работят при този алогичен режим, само те си знаят. Благодаря на онези, които изразяват конструктивни предложения и критика, с което да подобряваме и развиваме нас самите и нашата работа. Убедена съм, че община Габрово и хората в нея имат огромен потенциал, който тепърва още ще се разгръща.“ – подчерта Таня Христова и допълни, че  през 2024 –та се подготвят много инфраструктурни проекти, реализацията на които ще доведе до промяна, която ще е удовлетворяваща за всички, които живеят в града.

Годишният  финансов  отчет  на  Община Габрово  за  2023  г.  е заверен от Сметната палата с „Одитен  доклад  No  0100317723  изразявайки немодифицирано  мнение -  консолидираният  годишен  финансов  отчет  дава  вярна  и  честна представа за консолидираното финансово състояние на община Габрово към 31 декември 2023 г. и за нейните консолидирани финансови резултати от дейността и консолидираните  и  парични  потоци  за  годината,  завършваща  на  тази  дата,  в съответствие с приложимата обща рамка за финансово отчитане в публичния сектор, която се състои от стандартите, указанията и сметкоплана по чл.164, ал.1 и 3 от Закона за публичните финанси.”

Информацията в сборния отчет е на база годишните отчети за касово изпълнение на бюджета на Общината, на второстепенните разпоредители и представя изпълнението  на основните параметри по бюджета към 31.12.2023 година.

Всички материали по него са достъпни на интернет страницата на общината Покана за публично обсъждане на отчет за изпълнение на бюджета на община Габрово за 2023 година | Община Габрово (gabrovo.bg) В указания срок не са постъпвали становища по отчета.

 

 

 

От 26 юни започва изплащането на възнагражденията на членовете СИК
25 юни 2024
Литературно четене на Владимир Левчев в Габрово
26 юни 2024