Габровските деца отново тръгват на поход на 1 юни по екопътеката от Етъра до Соколския манастир над Габрово. Инициативата е на Клуба на будителите в Габрово при Народно читалище „Будителите 2017” и се реализира за десети път. Юбилейният поход отговаря на желанието на децата и техните родители и е изцяло доброволчески.

Читалище „Будителите 2017“, в партньорство със Сдружение „Мечти и отбори“ и РЕКИЦ „Читалища”, подготвят незабравим ден на габровските семействата по повод Деня на детето. Доброволците на Сдружение „Мечти и отбори“ са измислили страхотни игри и състезания, в които ще могат да се включат всички. Ще има  предизвикателства и за родителите. Всички заедно ще играят на ластик и топчета на поляната на Соколския манастир . Игрите навън са под мотото "Старите игри на Габрово" - скачане на въже, федербал, развален телефон, жмичка, ръбче, ура... според броя на участниците, възрастта и предпочитанията им.

С едно важно условие: ДА НЕ ПОЛЗВАМЕ ТЕЛЕФОНИ ДОКАТО ИГРАЕМ! 

Благодарение на Регионалния експертно-консултативен център „Читалища” и Драматичен театър „Рачо Стоянов” отново ще има „Театър на поляната”. Две пакостливи мишки и един ранобуден петел дружат и по цели дни играят заедно. Те ще дойдат на поляната, за да покажат кат Петльо иска да научи мишлетата на труд и отговорност, а пък те искат да се забавляват без да изпълняват задачи. Децата ще решат дали взаимопомощта може да поддържа истинското приятелство.

И този път има безплатен транспорт, за тези които не разполагат с личен. Автобусът ще тръгне в 10.00 часа от пл. „Възраждане“, а прибирането в Габрово ще бъде в 15.00 часа от Соколския манастир. Децата трябва да си носят вода и да се облекат подходящо за планината и евентуални валежи. Баба Цоцолана ще изпече пица и за всяко дете ще има по парче.

Походът е за всички, непослушни и послушни патиланци!

 

Кметът на Габрово проведе среща с Вицепрезидентите на КНСБ Тодор Капитанов и Огнян Атанасов
29 май 2024
Удължено работно време на Община Габрово, на 3 и 4 юни, за записване на бъдещи първокласници
31 май 2024