Кметът на Габрово Таня Христова се срещна с Вицепрезидентите на КНСБ Тодор Капитанов и Огнян Атанасов и областния координатор на регионалния съвет на синдиката Росица Йонкова. Повод за визитата е започналата през април национална кампания на КНСБ „По-високи доходи с твоя синдикат“, която има за цел да разясни произтичащите от директивата необходими изменения в законодателната рамка, както и приетите през юли миналата година промени в Наказателния кодекс, които криминализират нарушаването на правото на сдружаване. 

По време на срещата бяха обсъдени теми, свързани с пазара на труда, социално-икономическата картина в страната, законодателните промени, свързани с транспонирането на Директивата за адекватните минимални работни заплати и насърчаване на колективното трудово договаряне, както и ползите от партньорството на местната общност и синдикалните организации.

В рамките на националната кампания по – рано днес срещу сградата на община беше разположен информационен щанд, на който гражданите имаха възможността да се запознаят с дейността на синдиката и да подават сигнали за нарушения на правото на сдружаване, на синдикалните права, както и на трудовото законодателство.

Пешеходната светофарна уредба на бул. Могильов ще бъде ремонтирана, бъдете внимателни
29 май 2024
Патиланци без телефони ще играят игрите на старите габровци в планината
30 май 2024