Музеят „Дом на хумора и сатирата”, Фондация „People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo”, Белгия и Клуб „Приятели на Белгия” – Габрово за пореден път дават възможност за проява на творческите способности на габровските деца.

Трите институции-партньори организират Общински ученически конкурс-изложба на тема „Тютюнопушене или здраве – изборът е ваш”, който стартира през ноември тази година, а финалният му етап ще бъде през 2012 година. В него са поканени да участват със свои хумористични и сатирични творби учениците от първи до дванадесети клас на габровските училища и възпитаниците на школите по изобразително изкуство. От младите таланти се очаква да покажат позитивните си позиции за здравословен живот, негативното си отношение към зависимостта от тютюна и да поднесат посланията си с чувство за хумор.

Участието в конкурса става организирано по класове и групи, като преподавателите трябва да представят творбите на своите възпитаници в Дома на хумора и сатирата най-късно до 15 февруари 2012 г.

След заседанията на специалното жури, изложбата със селекционираните художествени творби ще бъде открита през март 2012 година в Габрово, а през есента – в гр. Аалст, Белгия.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в четири категории по възраст и състав. Фондация „People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo” – Белгия и Клуб „Приятели на Белгия” – Габрово ще присъдят по три предметни награди във всяка категория (общо 12 награди), а Домът на хумора и сатирата – по една специална награда и диплом (общо 4 награди).

Организаторите искрено се надяват, че габровските ученици с желание ще се включат в конкурса, чиято тема е благодатна за развихряне на творческата фантазия на подрастващите и същевременно е от полза за тяхното възпитание в здравословен живот.
Условията за участие в конкурса-изложба „Тютюнопушене или здраве – изборът е ваш” вече са разпратени до училищата и школите в града. Същите са публикувани и на интернет сайта на Музея „Дом на хумора и сатирата” www.humorhouse.bg в раздела за местни конкурси. Статутът на конкурса може да видите и тук.

Информация относно ремонта на общинските пътища
11 ноември 2011
Проверки на декларации за намаляване на такса битови отпадъци
15 ноември 2011