Силен уикенд отбелязаха  състезателите на Шахматен клуб "Орловец 1997" - Габрово, които се завърнаха с две купи, 5 златни и 2 бронзови медала от турнири в София,  Павликени и Полски Тръмбеш.

7-годишният Фюриън Капитански, с треньор международен майстор Йордан Иванов, спечели 2 купи и два златни медала от два шахматни турнира в София. Със 6,5 точки от 7 възможни, в съревнование с по-големи състезатели, той спечели IX Детски шахматен турнир за купа „Ан Пасан“ за деца до 14 години. Фюриън стана първи и при 8-годишните в шахматния турнир Опен Купа ЦСКА, където се състезава с опитни шахматисти и грабна купата, и златния медал във възрастовата си група. 

 

8-годишният Иван Екимов, с треньор Емил Петков,  спечели златен медал в IX Детски шахматен турнир за купа „Ан Пасан" - София. 

Със 6 точки от 7 възможни той заслужи първото място във възрастовата си група и се нареди втори в генералното класиране до 10-години. Иван Екимов донесе златен медал и от VI Детски турнир "ПОЛСКИ ГАМБИТ" -  - Полски Тръмбеш, за деца до 13 години, в който с 4,5 точки от 5 възможни спечели първо място и златен медал за деца до 9 години, като се нареди втори в генералното класиране.

В същия турнир златен медал грабна и 11-годишният Росен Нанев, с треньор майстор на спорта Борислав Атанасов. С 4 от 5 точки Росен спечели първо място и златен медал за деца до 11 години, като се нареди четвърти в генералното класиране. 9-годишният Кристиян Василев постигна 3 от 5 точки и завоюва бронзов медал при децата до 11 години. Много добре в този турнир се представиха и Диана Екимова и Борил Енчев, които също постигнаха по 3 точки от 5 възможни, но по-слабите допълнителни показатели ги оставиха на крачка от медалите.

 

Бронзов медал донесе и 11-годишният Стефан Тотев, който постигна 3,5 точки от 5 възможни в X Детски турнир "МАРИНОПОЛЦИ" - Павликени и се нареди трети във възрастовата група до 13-години.

Гости от 7 държави обмениха опит с Габрово за зелените политики
15 април 2024
Градското развитие във фокуса на третата работна среща по проект URBANCOOP
15 април 2024