Поредно дръзко вандалско посегателство е извършено тази вечер срещу един от екологичните автобуси на Общински пътнически транспорт - Габрово. 

Около 17:57 часа на ул. "Лазурна", при движение в района на автобусната спирка до студентското общежитие в посока кв. Русевци, водачът на автобус, изпълняващ редовен курс по линия на обществения градски транспорт чува гръм и звук от пръскане на стъкло. Оказва се, че причината е произведен изстрел по автобуса. За късмет, намиращият се по същото време пътник в превозното средство не е пострадал.За случая са уведомени органите на реда в Габрово. По непотвърдена информация в инцидента са участвали деца.

Отново тази вечер, около 19 часа, в района на блок "Катюша", друг екологичен автобус е уцелен с камък в страничния капак от група деца. 

Най-малко седем са вандалските посегателства срещу превозни средства на Общински пътнически транспорт - Габрово за последните шест месеца.

Община Габрово призовава свидетелите на инцидентите да сигнализират органите на реда.

Габровската болница и филиалът на Медицински университет - Варна във Велико Търново ще си партнират в обучението на медициски сестри и акушерки
12 февруари 2024
Габрово се присъедини към общинския пакт за превенция и противодействие на корупцията
13 февруари 2024