Самостоятелна юбилейна изложба на Венцислав Тошев под името „Годината на Дракона“ ще бъде открита утре – 2 февруари, от 17:30 часа в Дома на хумора и сатирата. Тя ще остане там до 16 февруари 2024 г.

Експозицията представя чудатото изкуство на художника, който се вдъхновява от красотата и уникалността на природата. В колекцията са включени не само природни мотиви от животни и хора, но и причудливи ракурси към формата – като „Миг преди улова“, „Обятия“, „С рогата напред“.

Венцислав Тошев е роден през 1964 г. в село Раковица, Видинско. Неговите ранни творби се зараждат през ученическите години, когато той започва да се вглежда в извивките на природата, откривайки ги в потоците и горите на родните места. Самостоятелната изложба през 2001 г. в Дома на хумора и сатирата бележи началото на творческия му път, следван от участия в две издания на Габровското биенале и изложби в Германия.

Идеята зад „Годината на Дракона“ е провокация към зрителите – „Какво можеш и трябва да видиш в този свят?“ „Каня Ви да се потопите в моя свят, изпълнен с чудеса и прекрасни форми, които разкриват различни перспективи върху природата и човешкия дух“, споделя в поканата си художникът Венцислав Тошев.

*По информация на МДХС

12 предложения се състезават за културно събитие на 2023 г.
1 февруари 2024
Програма за Енергийно обновяване – Етап II
2 февруари 2024