На един от най-специалните дни в календара - Игнажден, експерти от Община Габрово представиха пред ученици от 1в клас на ОУ „Ран Босилек“ важен еко урок, като не пропуснаха да влязат и в ролята на добри полазници, както вещае традицията.

Урокът, осъществен по покана на класния ръководител г-жа Десислава Войчева, е част от инициативата за повишаване информираността на учениците за значението на разделното събиране на отпадъци и отношението на човешката дейности към промените в климата и опазването на природните блага.

По време на еко урока децата научиха повече за разделното събиране на отпадъците, рециклирането на суровините и компостирането.

Важен акцент, разбира се, беше Коледа и подаръците, които всички очакваме, но с напомнянето, че след разопаковането остават много кашони, хартия, торбички и опаковки, които е важно да бъдат рециклирани.

Внимание беше отделено и на замърсяването на моретата, горите и дори Космоса, а след всичко това стана ясно, че най-важна е грижата за природата. Впечатлени от знанията на децата и готовността им да научават още за управлението на отпадъците, гостите от Община Габрово отправиха покана за следваща среща, която този път да бъде на Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово.

А урокът приключи с усмивки, подаръци и най-искрени пожелания за светла и споделена Коледа, щастлива и успешна Нова година.

МРРБ публикува нови образци на задължителните декларации по ЗУЕС
20 декември 2023
Община Габрово кандидатства за техническа помощ за инвестиции в Зоопарка
20 декември 2023