Наградата за най-креативен отбор в кулинарното състезание „На върха на пламъка“, организирано от ПГТ „Пенчо Семов“, грабнаха Владислав Тодоров от 10 Г клас и кметът на Габрово Таня Христова.

Атрактивната надпревара, която се случи с подкрепата на министерството на туризма, се провежда за втори път в Габрово по повод 60-ата годишнина на гимназията по туризъм в града, чиито патрон е индустриалецът Пенчо Семов.

По регламент „На върха на пламъка“ изправи един срещу друг шест отбора, в които заедно готвиха ученици и известни личности.

Първата награда грабна отборът на Цветозара Влъчкова и куратора на Центъра за съвременно изкуство „Кристо и Жан-Клод“ Маргарита Доровска. След тях остана тимът на Виктория Ковачева и чаровния водещ Ники Василковски. Третото място заслужиха Ралица Кунева и заместник-министърът на образованието Мариета Георгиева

Трудната задача да журират и удоволствието първи да дегустират кулинарните творения на отборите бе поверена на шефовете Андре Токев, Ради Стамболов, Ивайло Димитров, Живко Димитров. 

Специален гост на събитието беше трикратният световен шампион по барманство – Васил Колев.

 

99 хил. лв. от МОН за спортната площадка на ОУ „Христо Ботев“
18 декември 2023
Кметът подписа договора за покрива на Палаузовото училище
18 декември 2023