Тази събота Габрово става домакин на микрофестивала „Нови тъкачи“, преплитащ концерти, визуално изкуство и диджей сет в многопластово артистично преживяване. То отвежда габровци и гостите на града на нетипични и авантюристични локации – „зелен“ автобус, Депото за неопасни отпадъци и бившия Техникум по текстил, който скоро ще се превърне в Център „Кристо и Жан-Клод“.

Първата спирка на събитието е Депото за неопасни отпадъци, докъдето посетителите ще бъдат откарани с артистичен еко автобус. А на Депото ще ги очаква изненада, специално подготвена за тяхното посрещане и визуално преплитаща рециклиране и изкуство. Каква е тя - предстои да разберем.

Повече за програмата на микрофестивала и за неговото съдържание може да научите от ИНТЕРВЮТО за "Часът на Габрово" с Росина Пенчева, визуален артист и автор на проекта и музиканта и композитор Васил Хаджигрудев.

Програма и допълнителна информация прочетете в ПУБЛИКАЦИЯТА.


Проектът "Нови тъкачи за Габрово" се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по програма „Култура“. Входът за целия фестивал е безплатен, а партньори на инициативата са Габрово Музей на хумора и сатирата, Център Кристо и Жан-Клод, Драматичен театър „Рачо Стоянов“ и „Регионално депо за неопасни отпадъци“, както и платформата „Аларма пънк джаз“.

Изложба проследява пътя на отпадъците от опаковки
29 Септември 2023
Награди от вендинг системата – месец октомври
30 Септември 2023