Тази събота Габрово става домакин на микрофестивала „Нови тъкачи“, преплитащ концерти, визуално изкуство и диджей сет в многопластово артистично преживяване. То отвежда габровци и гостите на града на нетипични и авантюристични локации – „зелен“ автобус, Депото за неопасни отпадъци и бившия Техникум по текстил, който скоро ще се превърне в Център „Кристо и Жан-Клод“.
Повече за програмата на микрофестивала и за неговото съдържание ще научим от Росина Пенчева, визуален артист и автор на проекта и музиканта и композитор Васил Хаджигрудев.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по програма „Култура“. Входът за целия фестивал „Нови тъкачи за Габрово“ е безплатен, а партньори на инициативата са Габрово Музей на хумора и сатирата, Център Кристо и Жан-Клод, Драматичен театър „Рачо Стоянов“ и „Регионално депо за неопасни отпадъци“, както и платформата „Аларма пънк джаз“.

Чуйте повече в аудиозаписа:

Таня Христова в Деня на Габрово 17 май: Предприемчивият дух ще ни води по пътя на успеха! Кампания за разделно събиране на отпадъците и инициативи на Регионалното депо