Заключително информационно събитие за представяне на изпълнените дейности по проект „Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства“ ще се състои в сряда, 27 септември 2023 година.

Срещата е насрочена за 11:00 часа в зала „Ритуална“ на Община Габрово.

Проектът е на стойност малко над 1,1 млн. лева и приключва в края на месеца. Специализираните грижи се предоставят от 2016 година в базирания на ул. „Ивайло“ № 13 социален център.

Там се даваха безплатни здравни консултации и се извършваше ранна интервенция на децата с увреждания. Малчуганите до 7 години и техните родители ползваха подкрепа за постъпване в училище, за семейно планиране и родителски умения.

Екипът изпълняваше терапевтична и мобилна работа с помощта на психолог, логопед, специален педагог, медицинска сестра, педиатър, акушер-гинеколог и рехабилитатор. Финансирането е от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

По процедурата „Бъдеще за децата“ предстои да започне друг проект, с който ще се разшири мрежата от детски социални услуги в Габрово. Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Децата от ДГ "Мики Маус" в с.Враниловци ще спортуват в нов физкултурен салон
21 Септември 2023
Изложба „Неофит Рилски – духовник, книжовник, просветител, основоположник на новобългарското образование“
25 Септември 2023