На 20 септември 2023 г. беше открита новата учебна година и физкултурен салон, с прилежащи помещения в базата на детска градина "Мики Маус" в с. Враниловци. През  учебната 2023- 2024 година групата посещават 28 деца на възраст от 2 до 6 години.

Както повелява традицията началото бе поставено с посрещане на гостите в преобразеното пространство с хляб и сол. Сред тях кметът на с. Враниловци Теодора Томова, бивши директори, родители и колеги.

Директорът на детската градина Моника Михайлова поздрави присъстващите за реализирания проект, а на целия екип пожела да отглеждат и възпитават щастливи деца в обновената материална база.

Церемонията по откриването започна с "Танц на малките мажоретки" и продължи с кратка музикално-танцова програма, след което от музиката гостите се пренесоха и в спортния сектор, където децата показаха своите умения в спортните игри.

Ремонтът на помещенията и оборудването са финансирани от Община Габрово  и бюджета на детска градина „Мики Маус“. С новия физкултурен салон се отговаря на изискванията на Наредба № 28 на МОН за физическата среда, както и на нуждите на децата. В него ще могат да се осъществяват целогодишно спортни занимания, празници и развлечения, да гостуват куклени театри, да се организират събития, да се провеждат извънкласни дейности - тренировки по футбол, народни танци и др.

Реализирането на ремонта на втория етаж на сградата ще доведе до изграждане на трайни навици за здравословен живот, ще създаде  условия за активно спортуване и по - добра  физическа култура на децата от 12 малки населени места в Община Габрово. Това е и поредната стъпка, която ръководството прави за изравняване на материалните условия в двете бази.

25 екипажа в „Мама е добър „шофьор“ 5
21 Септември 2023
Представят резултатите от работата на Комплекса за деца и семейства
22 Септември 2023