На  29.08 /вторник/ще бъде представена и втората част от селектираните 6 филма, подбрани за Лятно кино Габрово - Спомени от старите ленти

Заповядайте всяка вечер от 20:30 до 22:30 часа!

Мястото е Център Кристо и Жан-Клод, Габрово (северната фасада на бивш Техникум по текстил)

Подарете си прохладна градска разходка в летните вечери и се поспрете в градинката до Текстилния техникум, за да видите градът ни и битът на габровци през миналия век, да си припомните или да научите, да се посмеете от сърце, да се върнете назад в годините в щастливи мигове и преживявания от детството и младостта си, а за по-малките зрители – да видят как е било по онова време. Със сигурност ще разпознаете в кадрите свои роднини и приятели в техните младежки години, а може и самите вас. Ще е вълнуващо.

„Това са спомени, които ни дават възможност да съпреживеем миналото на габровци, да почувстваме гордостта на поколенията, създали този град и облика му преди нас, да бъдем част от тази история. Познавайки я, да имаме възможността да направим Габрово още по-красив град, с по-щастливи и уверено вървящи по своя път хора.“ – споделят организаторите на събитието от „Перфект“ ООД, които изпълняват проекта съвместно с Държавен архив - Габрово и Музей на Хумора и сатирата.

Програма за месец септември:

  • Карнавал 1967
  • Изложба на кича 1
  • Изложба на кича 2
  • Клетвата на лекаря
  • Момчетата
  • Проходът

Войсовър: Стилияна Койчева, Михаил Балабанов

Лятно кино "Спомени от старите ленти" е събитие, в рамките на което се прожектират архивни късометражни филми, свързани с Габрово, а финансирането е по Програма Култура 2023 на Община Габрово, приоритет 2: Творческо преживяване и социализация на пространствата.

Габровска премиера на новата книга на професор Вера Бонева в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”
21 август 2023
ОИЦ - ГАБРОВО ПРОВЕДЕ РАЗЯСНИТЕЛНА СРЕЩА ЗА ПОДХОДА ИТИ
22 август 2023