Очакват ни интересни дни, изпълнени с различни активности през почивните дни. 9:30 ч в съботния ден ще бъде даден старт на футболния турнир „Споменът за Пенчо Семов“, посветен на 150 – годишнината от рождението на Пенчо Семов. В първото издание на турнира своите умения ще покажат 13 любителски отбора от Габрово, Севлиево, Плевен и Тетевен, които са разделени в четири предварителни групи – три с по три отбора и една с четири, в които ще се играе по системата „всеки срещу всеки“.15-те мача от груповата фаза ще се изиграят в събота. Първите два са с начален час 10:00, а последният ще започне в 14:40 часа. В неделя от 9:00 и 9:40 са четвъртфиналите, в 10:30 ще започнат полуфиналите, а битката за първото място е с начален час 12:00. Спорът за бронзовите отличия ще бъде решен с дузпи.

Предвидени са купи и медали за първите три отбора в крайното подреждане, както и няколко индивидуални награди.  Мачовете ще се играят на терена с изкуствена трева в СК „Христо Ботев“. Цялата програма може да видите тук

Ако пък споделяте една и съща страст към моторите, както МК КОВАЧИТЕ, заповядайте в събота на пл. „Възраждане“, когато официално ще бъде даден старт на МОТОСЕЗОН 2023. От 10:00 ч. започва събиране и подреждане на мотоциклетите, в 11:30 ч. ще бъде извършен Тържествен водосвет, 12:00 ч. е началото на мотообиколката на града. Ще бъде атрактивно, вероятно и доста шумно, ще може да разгледате различни мотори, да ги снимате и заедно да им пожелаем успешен и безопасен сезон, да бъдат внимателни на пътя.

Движението по маршрута на мотообиколката няма да бъде преустановявано, призоваваме всички участници в движението да бъдат внимателни и толерантни.

За онези от вас, които не са толкова спортни натури предлагаме киномаратон със София Филм Фест в Габрово. Прожекциите започват още в петък вечер в 18:00 ч. с филма „Ваклуш“, веднага след това от 20:30 ч. продължават с „Двете страни на острието“. В съботния ден може да гледате „Повелителят на героите“ и „Песента на скорпионите“ – часовете са 18:00 и 20:00 ч. В неделя киномаратонът започва в 11:00 ч. с анимационната история „Титина“ – филм, който е адаптиран и за незрящи, подходящ е както за деца така и за техните родители. Неделният филмов ден продължава в 18:00 ч. с прожекцията на  „Лука“.   Програмата на 14-ия „София Филм Фест в Габрово“ завършва с прожекция в 20:00 часа на „Рейнско злато“.

Четиринадесетото издание на „София Филм Фест в Габрово“ се реализира с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas, Национален фонд „Култура“, OMV България и Община Габрово.

Невена Минева поздрави участниците от НУ "Васил Левски" в националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“
21 април 2023
Програмата за опазване на околната среда очаква вашето мнение
21 април 2023