Пъстра пролетна програма за Лазаровден и Цветница са приготвили от екипа на МАИР „Боженци“. Всички, решили да посетят през почивните дни едноименното селце, ще могат да се насладят на интересни артистични прояви.

В събота на 8 април от 12:00 часа детският ансамбъл „Габровче“ ще изнесе празничен фолклорен концерт на мегдана. Същия ден и в неделя от 10:00 до 16:00 часа в изложбената зала на Старото школо гостите на резервата ще могат да се включат безплатно в ателие „Мозайка“ и в творческа работилница „Калиграфия“.

За поредна година музей „Боженци“ е част от Европейските дни на художествените занаяти, чийто координатор е Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“. Тази година мотото на инициативата е „Огледай се, занаятите са навсякъде“.

Специални гости на събитието ще са преподаватели и студенти от Факултета по изобразително изкуство на търновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Екипът от катедра „Стенопис“ ще демонстрира класическата техника на стенописната мозайка, а представителите на катедра „Графичен дизайн и визуални комуникации“ ще покажат тънкостите и красотата на ръкописните калиграфски шрифтове.

 

Академия за иновации предизвиква студенти с предприемачески идеи
4 април 2023
Община Габрово участва в Европейските дни на художествените занаяти в качеството си на Творчески град на ЮНЕСКО
5 април 2023