„Академия за иновации“ 2023 има рекорден награден фонд за студенти предприемачи © Innovation Starter

Студенти от цялата страна могат да се включат в десетото издание на хакатона за стартиращи бизнес проекти „Академия за иновации“. Технологичното събитие ще се проведе на 2 и 3 юни 2023 г. в „София Тех Парк“. Участниците ще имат 24 часа, за да развият предприемаческите си идеи.

Организатор е агенцията за иновации „Иновейшън стартър“ (Innovation Starter) в партньорство с 14 университета и с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България.

Общият награден фонд, който ще бъде разпределен през тази година, е в размер на 40 хиляди лева, а партньори на организаторите ще предоставят допълнителни предметни и образователни награди. Първите три отбора ще получат и организирано посещение на европейските институции в Брюксел. Големият победител ще спечели финансиране от 20 хиляди лева, с които да реализира идеята си.

Юбилейното издание на академията за иновации е с мото „Аз.Ние“. Състезанието включва елементи на програмиране и прототипиране. За едно денонощие участниците ще преминат през менторски сесии и обучения за осъществяване на концепциите им. Менторите ще определят кои 20 отбора достигат до финала.

Проектите ще бъдат оценени от жури, включващо инвеститори, преподаватели, технологични експерти и иноватори. От името на Технически университет – Габрово член на академичното жури е проф. д.м.н. Стоян Капралов, дългогодишен преподавател в катедра „Математика и информатика“.

Регистрацията на студентските отбори (от 2 до 5 участници) се заявява до 31 май 2023 г. в сайта на инициативата.

Пролетно почистване 2023 стартира на 5 април
4 април 2023
Артфеерия за Лазаровден и Цветница в „Боженци“
4 април 2023