С идването на пролетта, дойде и времето за традиционното пролетно почистване. Тази година Община Габрово приканва всички жители да се включат в кампанията като почистят любимо място - пространството край блока, близката градинка или някоя зона за разходка и почивка.

Инициативата „Пролетно почистване 2023“ се организира от Община Габрово и ще продължи почти месец - от 5 до 25 април 2023г. По време на кампанията всеки габровец ще може да се включи като почисти района около дома си, градинката в квартала или пък излезе извън пределите на града и почисти замърсени територии.

Може да се включите в кампанията „Пролетно почистване 2023“ като заявите участие на тел.: 066 818 311 / 0889 979 097;   или на e-mail: zhana.bastreva@gabrovo.bg. Необходимо е да изпратите следната информация:

  • район на почистване
  • дата и часови диапазон за почистването
  • контейнерна площадка (при почистване в града) или зона (при почистване извън града), където ще оставите събраните отпадъци
  • численост на екипа
  • телефон за контакт
  • заявка за чували и ръкавици (при желание)

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за всички регистрирани участници. Чували и ръкавици се получават в сградата на Община Габрово, всеки вторник от 4 април 2023г. до края на кампанията:

  • 4 април 2023г. в сградата на Община Габрово, служебен вход,  от 9:30 до 17:30 часа
  • 11 април 2023г. в сградата на Община Габрово, официален вход, от 8:15 до 17:15 часа
  • 18  април 2023т. в сградата на Община Габрово, официален вход,  от 8:15 до 17:15 часа

В зависимост от спецификата на посочените райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. В случай че почистваната територия е в рамките на града, то събраните отпадъци следва да бъдат оставени на контейнерната площадка.

Ще сме благодарни, ако ни изпратите снимки ПРЕДИ и СЛЕД почистването, което Вашият екип ще направи, а ние ще ги публикуваме, за да покажем дадения от Вас добър пример. Екипите с най-активно участие, показано в снимки, ще получат компост и цветя за засаждане.

Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата, край пътя или до любимата ни пейка в парка можем да решим заедно в дните на Пролетното почистване – от 5 до 25 април 2023г.

Гиздави девойки лазаруват в музей „Етър“ на 8 април
4 април 2023
Академия за иновации предизвиква студенти с предприемачески идеи
4 април 2023