Информационна среща по Програма "Култура" ще се проведе утре, 15 март  от 16:00 ч. в Ритуална зала на Община Габрово.

Процедурата за първата конкурсна сесия по Програма „Култура“ за съфинансиране на проекти за 2023 година беше открита на 10 март. Два са приоритетие в съдържателен обхват на Програмата -  ПРИОРИТЕТ 1: УТВЪРДЕНИ ФЕСТИВАЛИ И ТВОРЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ и ПРИОРИТЕТ 2: ТВОРЧЕСКО ПРЕЖИВЯВАНЕ И СОЦИАЛИЗАЦИЯ НА ПРОСТРАНСТВАТА

Програмата през настоящата година е насочена към инициативи, които подкрепят творческото развитие и подобряват включването на гражданите в културния живот, внимание и грижа към околната среда и създаването на устойчиви практики в културния живот. Насърчава поддържането и развитието на местната идентичност и усещането за принадлежност през културното наследство в областта на занаятите, индустрията, хумора и градската среда.

Програмата насърчава проекти в съответствие с Европейската зелена сделка и Новия европейски Баухаус с неговите три основни приоритети – участие, естетика и устойчивост: развитие на публики, въвличане на общности и групи, съвместно създаване, приемане и разпространение на щадящи околната среда практики и повишаване на осведомеността, относно устойчивото развитие, чрез културни дейности; създаване на отношение към градската среда и естетика.

Програмата ще подкрепя проекти, които влагат допълнителни усилия за разширяване на комуникационните си канали и послания, предвиждат иновативни маркетингови подходи особено в посока засилване на дигиталното присъствие, предвиждат адаптиране на съдържанието си за различни аудитории и улесняват участието им в културни събития и дейности, развиват обучителни модули за разширяване на професионалния капацитет в културата и изкуството.

Пълната информация относно процедурата и необходимите документи за кандидатстване може да намерите в раздел  "Администриране".

Въпроси относно Първа конкурсна сесия по Програма "Култура" може да задавате на kultura@gabrovo.bg или по време на информационната срещата на 15 март от 16:00 ч.

 

 

 

Европроект насърчава диалога между младежи и институции
13 март 2023
Въвеждане на данни на лица с временна закрила в Единната система за туристическа информация
15 март 2023