Отборът на заместник-кмета Мария Йозова и Александър Пенев зае второ място в кулинарното състезание за непрофесионалисти „На върха на пламъка“, което се проведе за първи път в Габрово. В него редом един до друг в кухнята се състезаваха отбори от популярни личности и ученици от ПГТ „Пенчо Семов“. Техните умения креативност и талант оценяваха топ готвачите – шеф Ивайло Димитров, шеф Andre Tokev Андре Токев и Веселина Славчева.

Отборите, в които се включиха министърът на туризма Илин Димитров, областният управител Кристина Сидорова, заместник-кметът Мария Йозова, ректорът на Техническия университет проф. Илия Железаров, директорът на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ д-р Минко Михов и директорът на Драматичен театър - Габрово / Drama Theatre - Gabrovo „Рачо Стоянов“ Petko Koychev и техните съотборници от гимназията Камелия Митева, Мартин Иванов, Александър Пенев, Николай Николов, Ива Мандева и Александра Марокова, дадоха най-доброто от себе си и показаха завидни умения, за да затруднят максимално журито. 

Изключително спортсменство, овладени техники и не на последно място много емоции и настроение завладяха кухнята на ресторант The Rich Table Gabrovo – домакин на състезанието. Пържено, печено, сладко, солено, лютиво, различни текстури и вкусове, всичко това пресъздадено в няколко рецепти, които макар и с добре познати продукти бяха претворени в нов, модерен прочит. Това не остана незабелязано от журито, което следеше всеки ход на участниците. Едновременно с това всички посетители на ресторанта имаха възможност на екрани да наблюдават случващото в кухнята в реално време.

Победителите бяха определени след сериозно заседаване на шефовете, които решиха:

Първото място за отбора на Камелия Митева и министър Илин Димитров

Второ място за Александър Пенев и заместник – кмета Мария Йозова

Трето място за Мартин Иванов и областния управител Кристина Сидорова

Специална награда на журито бе присъдена на Александра Марокова и Петко Койчев за най-здравословно меню. Наградата на кмета на Община Габрово бе присъдена на Николай Николов и проф. Илия Железаров за най-добър отбор, а наградата на областния управител получиха Ина Мандева и д-р Минко Михов за най-добре организирано работно място.

Приготвените ястия участваха в търг, събраната сума от който е първоначалният капитал за филм, посветен на Пенчо Семов.

Състезанието се организара от ПГТ „Пенчо Семов“ и е по повод 60-тата годишнина на гимназията и 150-годишнината от рождението на нейния патрон, индустриалецът Пенчо Семов.

Галерия със снимки може да разгледате тук

Открита е процедура за Първа конкурсна сесия по Програма Култура 2023
10 март 2023
„Дни на кариерата“ на 6 април в ТУ – Габрово
13 март 2023