Технически университет – Габрово ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата“. Събитието ще се състои на 6 април 2023 г. от 10:00 до 14:00 часа в сградата на Университетската библиотека.

22-ото издание на най-голямото кариерно изложение в България ще даде възможност за пряк контакт между представителите на бизнеса и търсещите работа. Основната цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и младите специалисти да открият оферти за професионална реализация.

До момента 15 компании от различни сфери на икономиката са заявили участието си във форума. Според статистиката от „Национални дни на кариерата“ е започнал професионалният път на над 53 000 човека. Сред предимствата на тези срещи е, че помагат за изграждане на поведение по време на интервю и дават възможност за запознаване с реалните знания и умения, които пазарът търси.

За втори път регистрацията за присъствените събития има опция за директно споделяне на автобиографията с работодатели – максимално лесно и с още по-голям шанс за посетителите да се откроят. Това ще става с QR код чрез специализирания софтуер ScanFactor за дигитален обмен на данни.

Пролетното издание на изложението ще се проведе също в София, Велико Търново, Пловдив, Варна и Русе. На 5 април ще има и виртуален ден в онлайн платформата на Brazen Technologies („Брейзън технологии“). Организатор е компанията за комплексни услуги в областта на човешките ресурси за работодатели и търсещи работа в България „ДжобТайгър“.

 

Отборът на заместник-кмета Мария Йозова и Александър Пенев зае второ място в кулинарното състезание за непрофесионалисти „На върха на пламъка“
10 март 2023
Проект на Правилник за организацията и дейността на Общинско предприятие „Гробищни паркове“ – Габрово
13 март 2023