Приключиха и ученическите игри по волейбол за учениците от V-VII клас. Участващите отбори при момчетата и момичета бяха разделени в две предварителни групи, при игрова схема „Всеки срещу всеки“.

Първенци на групите при момчетата и момичетата бяха отборите на ОУ „Ран Босилек“ и СУ „Отец Паисий“. Това са и отборите, които спореха за отличие Шампион на общински етап по волейбол V-VII клас.

В последния ден се проведоха 4 срещи, като за трето и четвърто място претендираха отборите от ОУ „Неофит Рилски“ и СУ „Райчо Каролев“. Възпитаниците на Даниел Ташев от СУ „Райчо Каролев“ успяха след драматичен мач, изигран в три гейма, да измъкнат победата от ОУ „Неофит Рилски“, като резултатът за първия гейм бе 21:25, за втория - 25:16 и тайбрека с 15:13 за СУ „Райчо Каролев“. При момичета - ОУ „Неофит Рилски“ бяха убедителни спечелвайки с 2:0 гейма срещу СУ „Райчо Каролев“.

Спорът за 1 и 2 място при момичетата беше между ОУ „Ран Босилек“ и СУ „Отец Паисий“. Момичета на водени от своя преподавател Моника Минкова показаха желание и хъс и убедително спечелиха мача с 2:0 гейма. Не такава бе ситуацията при момчетата. Първият гейм бе в полза на СУ „Отец Паисий“ с резултат 27:25, вторият гейм - момчета на ОУ „Ран Босилек“ показаха класа и желание за победа и спечелиха с 25:16. При изключително напрегнат тайбрек момчета на преподавателите Димитър Върбанов и Анита Хараланова показаха воля и желание и спечелиха с 16:14. При така стеклите се обстоятелства отборите на СУ „Отец Паисий“ и ОУ „Ран Босилек“ продължават надпревара в областния етап.

 

 

Срокове за кандидатстване по процедурата за енергийно обновяване на жилищните сгради
28 февруари 2023
Започват проявите, посветени на Националния празник на Република България – 3 март и отбелязването на145-та годишнина от Освобождението на България
1 март 2023