В рамките на четири дни - от 19 до 22 септември, публиката от Централна България ще се срещне с изкуството на утвърдени български артисти и ще има възможност лично да разговаря с тях. Тази година град-домакин е Габрово, където ще се случат основните събития.

Името „Локация Център” идва от регионалния характер на събитието. Организаторите от сдружение Артерия считат, че е важна децентрализацията на културата от столицата и големите градове към средните и малки градове в България. Затова в Габрово, Севлиево и Трявна ще бъдат използвани галериите, концертните зали и алтернативни пространства за привличане на публиката към все по-достъпни форми на изкуството. Подготвени са събития за хора от различни възрасти и с различни интереси.

Специален гост на събитието е Рангел Вълчанов, който ще представи книгата си „Всички ще умрем, а сега наздраве”, свой авторски филм и картини от личната си колекция.

Изложбата-акцент е „Библиофилски издания” - картини на Светлин Русев, Милко Божков и Захари Каменов по текстове на Борис Христов и Константин Павлов. ”Изданията” ще бъдат изложени в Градска художествена галерия – Габрово и представени от Иво Масларски.

Литературата е представена от едни от най-продаваните и награждавани съвременни български поети и писатели - Калин Терзийски, Стефан Иванов и Деян Енев. Те ще разговарят с публиката в уютни заведения в Габрово, Севлиево и Трявна, а също и ще приготвят кулинарни изненади за гостите си.

Алтернативните млади артисти от Ninja Squad ще представят в зала „Възраждане” в Габрово филмите си, посветени на street art-а, а загрявката им ще започне със скейт-демонстрации на централния площад. На открито ще танцуват и шоу-балет „Магия”.

За най-малките е подготвен уъркшоп за съчиняване на приказки с Ангелина Рангелова. Възрастните също са поканени, за да се научат от децата как от всяка дума може да се създаде история.

Смешен Филм Фест
8 Септември 2011
Финална конференция по проект „Реконструкция и модернизация на съществуващото депо за ТБО в община Габрово"
12 Септември 2011