Смешен филм фест ще се проведе от 27 септември до 3 октомври в Габрово. Тази година второто издание на комедийния фестивал ще зарадва своите зрители с още по-богата и разнообразна програма. В зала „Възраждане” ще бъдат прожектирани 17 пълнометражни филма, дванадесет от които се състезават за голямата награда, както и 29 анимации.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Националния филмов център и в партньорство с Френския културен институт, Руския културно-информационен център, Посолство на Кралство Белгия, както и Полския културно-информационен център.

В програмата са включени филми от България, Русия, Украйна, Полша, Франция, Румъния, Австрия, Белгия, САЩ, Сърбия, както и няколко съвместни продукции.

Тази година всички прожекции ще бъдат в зала „Възраждане”, като сутрин през почивните дни на седмото изкуство ще могат да се радват и децата, а следобедите са отделени на българска анимация. Отново ще има две награди – на публиката и Голямата награда за най-смешен филм, присъдена от специално жури.

С това издание Смешният филм фест добива собствен облик и развива тенденция да се превърне в национално събитие.

Дни на камерната музика
7 Септември 2011
Сдружение АРТЕРИЯ представя културни събития "Локация център"
9 Септември 2011