На 14 февруари в Габрово ще се състои официална церемония по връчване знамето на XIV Младежки гвардейски отряд и XIV Ученически гвардейски духов оркестър при ПТГ „Д-р Никола Василиади“. По време на церемонията ще бъде осветено знамето на отряда и връчен тамбурмажора на оркестъра. Тържественото събитие е с участието на Национална гвардейска част с начален час 13:00 в спортна зала „Орловец“.

Инициативата за създаване на ученически гвардейски отряди и ученически гвардейски оркестри е на д-р Денислава Ангелова, председател на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“.

„Младежките гвардейски отряди“ са създадени, за да популяризират доброволното обединяване на младежи, които имат интерес към съхраняване на изворите за националното ни достойнство, самочувствие и патриотизъм. Основната им цел е да се организират все повече патриотични мероприятия в България, но и да се запази и обогати традицията на ученическите фанфарни и духови оркестри. 

Създаването на младежките гвардейски отряди в страната е под патронажа на Президента на Република България.

РИОСВ – Велико Търново информира: ,,Топлофикация - Габрово“ ЕАД ще бъде глобена за неорганизирано изпускане на пепел в атмосферния въздух
9 февруари 2023
Запознайте се с новите намалени цени за едномесечни абонаментни карти за пътуване
9 февруари 2023