Община Габрово и Общински съвет – Габрово поднасят своите най-искрени съболезнования към семейството и близките на обичния ни колега, учител, приятел – Йордан Ташков!

Напусна ни човек, заслужил уважението на своите близки, приятели и съграждани. Загубихме дългогодишен преподавател и директор на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, чиято мисия бе да изгради знаещо, можещо и уверено в силите си поколение габровци. И успя! 

За усилията и постиженията му говорят безбройните отличия – носител е на почетния знак на Община Габрово през 2017 г. и на община Прая да Витория – Испания. Той е носител и на почетното отличие „Неофит Рилски”, на годишната награда на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий”, на „Златен Хирон” за принос в развитието на Община Габрово, на златен медал на Европейската комисия за проекта „Европа в училище”. Участвал е в множество европейски образователни проекти на Европейската агенция „Сократ” с партньори Франция, Испания, Финландия, Норвегия и др.
След себе си оставя светъл пример за достойно извървян житейски път и всеотдайност – към семейството, към своите ученици и към габровската общественост.

Дълбок поклон пред паметта му!

Поход до Градище в рамките на инициативата Световен ден на ходенето
6 октомври 2022
ДНИ НА ПЛАНИНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ В ГАБРОВО
7 октомври 2022