Община Габрово, съвместно с Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ организира за 30-ти пореден път Националната спортна проява Световен ден на ходенето, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министър Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

В Габрово събитието ще се проведе на 8 октомври /събота/, с маршрут спортна зала „Орловец“ - парк "Градище." Сборният пункт е в 9.00 часа пред страничния вход на залата, откъм магазин Билла. В деня на проявата ще се раздават тениски и раници на БФСВ.

Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 Общини от страната - Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен. В световен мащаб събитието е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Целта на проявата е да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

 

 

В Дома на хумора показват карикатури от световната преса
6 октомври 2022
Дълбок поклон пред паметта на Йордан Ташков
7 октомври 2022