Европейската агенция по околна среда обяви фотоконкурс „Well with Nature“ („Добре с природата“), който поставя акцент върху връзката на човека с природата и грижата за нея.

Идеята цели да се повиши осведомеността на европейските граждани за ползите, които всички можем да получим, като предприемем действия за нулево замърсяване.

С конкурса се напомня, че е необходимо подобряване на състоянието на природата и поддържане на нетоксична околна среда, която не е вредна за здравето на хората и за екосистемите.

Кандидатите да се включат трябва да изпратят до 1 октомври 2022 г. до пет от най-добрите си природни снимки, в която и да е от четирите категории на конкурса – въздух, вода, почва, звук.

Участниците трябва да имат навършени 18 години и да са граждани на държавите – членки на Европейското икономическо пространство, или на шестте сътрудничещи държави, включително и на държавите – членки на Европейския съюз.

Победителят във всяка категория ще получи парична награда от 1 000 евро. По 500 евро ще бъдат дадени за най-добро младежко представяне (18-24 г.), както и на финалиста от онлайн вота на публиката. Печелившите ще бъдат обявени на 11 ноември 2022 г.

Пълната информация и условията за участие са публикувани на страницата на конкурса.

*Снимка © Европейска агенция по околна среда

Обработка на зелени площи срещу кърлежи
15 август 2022
Калиграфска изложба представя духа на българските букви
16 август 2022