Три лева и малко късмет могат да ви донесат награда, ако се включите в седмото издание на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА на 13 и 14 август /събота и неделя)/ Всеки, закупил билет за събитието в Старото школо в Боженци, може да участва в томбола, в която наградата е изработено специално за случая стъклено изделие с автор доц. Борис Желев. Името на печелившия ще бъде изтеглено в неделя, в 16.00 часа, на живо във фейсбук. Елате в Боженци, купете си билет, на гърба му изпишете името си и телефонен номер за връзка и тествайте късмета си. Дори да не спечелите наградата от томболата, всяка минута в ателиетата ще ви донесе истинско удоволствие.

СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА се утвърди като събитие, предпочитано от любителите на творческите предизвикателства артистични натури. Тази година организаторите РСО „Централна Стара планина” и МАИР Боженци са заложили на високия професионализъм и са поканили изявени творци за демонстратори и обучители.

Доц. Борис Желев , гл. ас. д-р Анастасия Тонкова, ас. д-р Даниел Иванов и Елпида Лайлакиду от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще потопят зрителите в света на изящните цветни витражи, с тяхното магнетично излъчване и дарба да черпят сила от светлината.

Валентин Димитров от гр. Елена, добре познат майстор на сграфито керамика и Пепа Иванова, която работи в областта на съвременното изкуство, ще смесят своите познания в обща работилница за представяне на художествените възможности на боросиликатното стъкло. То е широко разпространено в химическата и лабораторна промишленост, но неговата висока устойчивост на термичен шок го превръща в благоприятен материал за художествени цели. Обработва се лесно, няма нужда от допълнително темпериране, не изисква много инструменти и количеството енергия, необходимо за неговото оформяне, е незначително. Тандемът вуйчо – племенница ще демонстрира различни техники за гореща обработка на този вид стъкло, включително издухване. Важно е да се знае, че силният пламък, с който се нагрява материала, е вреден за очите при продължително незащитено взиране. Това налага демонстраторите да използват предпазни очила, а от публиката се изисква да спазва дистанция от работната маса.

Ако искате да надникнете в света на професионалистите през калейдоскопа на техните творби и сами да изработите свой цветен и уникален стъклен свят бъдете в Боженци на 13 и 14 август  от 10.00 до 16.00 часа.

По време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА публиката дава на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да ги публикуват в уебсайтове и социални мрежи.

"Рачо и Дешка" тази събота - в салона на Кукления театър
12 август 2022
Две училища и детска градина от Габрово с площадки за обучение по безопасност на движението
12 август 2022