Тази събота двете постановки от програмата на Международния куклен фестивал „Рачо и Дешка“ ще се проведат в салона на Държавен куклен театър - Габрово, поради прогноза за дъжд. Оптимизмът и вярата в слънцето не ни напускат, но все пак искаме да сме сигурни, че малките и големите посетители на фестивала ще се чувстват комфортно. Прекрасният и уютен салон на театъра е готов да посрещне двете представления – „Нарисувай ми човек“ от 17 часа и „Разбойническа история“ от 18.30, в събота, 13 август.

Работилничката „Цветни семена“ също ще се състои във фоайето на кукления театър. Децата ще могат да рисуват и апликират с цветове от природата своята рисунка, като я превърнат в жива и плодотворна. За тази цел ще им предоставим различни по големина и цвят семена - червена и обикновена леща, чия, овес, с които да създадат своите картини.

Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се реализира от Фондация „ОТ БГ“, в партньорство с театър „Весел“ и с финансовата подкрепа на Програма Култура на Община Габрово. В четири поредни съботи от месец август куклени театри от България и чужбина представят различни постановки за деца – класически приказки и съвременни истории, а в програмата всеки път е включена и забавна работилница, в която да изработят нещо със собствените си ръце.

Вижте всички заглавия от афиша на Международен куклен фестивал „Рачо и Дешка“ ТУК .

Медийни партньори на събитието са новинарският портал Gabrovo News и портал Vcentara.com.

 

Извънредни курсове на ОПТ за празника Голяма Богородица
11 август 2022
Участвайте в томболата на Стъклена плетеница'22
12 август 2022