"Фестивал на новото българско кино" ще се проведе в Габрово от 14-ти до 18-ти август. В рамките на пет дни от 20:30ч. на площад „Възраждане“, жители и гости на града ще могат да гледат съвременни български филми с вход свободен, осигурен от Община Габрово.

Режисьорът и актьор Ники Илиев ще бъде специален гост на откриването на фестивала на 14-ти август и ще представи най-новия си филм " Завръщане 2". На втория ден от фестивала, публиката ще може да гледа българско - американския му игрален "Нокаут, или всичко което тя написа".

В програмата на фестивала ще бъдат излъчени и други хубави български ленти - авторският филм на Камен Донев "Уют", както й два от новите филми на режисьора Георги Костов - " Останалото е пепел", вдъхновен от личността на Атанас Буров и събитията в България през 1944 г. и "Опърничавите", създаден по едноименния роман. 

"Фестивал на новото българско кино" се организира в партньорство с организацията "Кино под звездите" ЕООД, създадена от режисьора Георги Костов. Инициативата има за цел разпространение на хубавите български филми в страната . 

Община Габрово подкрепя родните творци и подпомага развитието на културата в България.

 

Две училища и детска градина от Габрово с площадки за обучение по безопасност на движението
12 август 2022
 В света на старопланинската архитектура
15 август 2022