За четвърти път в село Боженци се проведе летният лагер „Предприемачът като откривател“. В продължение на пет дни младежи от Габрово, Ловеч, Казанлък и Бургас изучаваха основните принципи на икономиката и предприемачеството. Те преминаха през оценка на талантите и кариерните си заложби чрез платформата за обучение Career 4.0.

Лагерът – по програма на Фондация „Бауерзакс“, предложи множество игри, дискусии, казуси и предизвикателства, чрез които участниците да развият креативно мислене и да придобият увереност в собствените си възможности.

Гимназистите бяха мотивирани от успешни български предприемачи и икономисти, както и от участници в предишни издания на форума. Те научиха как се набира стартов капитал и се структурира бизнесът, какви са видовете разходи, печалби и загуби. Получиха знания за бизнес рисковете и видяха на практика как действа конкуренцията върху цената на даден продукт или услуга.

Участниците посетиха обектите в Музея на архитектурно-исторически резерват „Боженци“ и къщата на Миню Попа – търговец на восък, вълна и ножарски стоки, лихвар, известен със своята пестеливост, но и с щедрото си дарителство, един от основните герои на габровските шеги.

Акцент в програмата беше играта „Лов на съкровища“ с основна тема индустриалната история на Габрово и региона. Лагерът завърши с връчването на сертификати за успешно преминато обучение.

Събитието бе реализирано от Европейския информационен център „Европа директно – Габрово“ с подкрепата на Областен информационен център – Габрово, Община Габрово и МАИР „Боженци“. Екипът благодари на спомоществователите – местните фирми „Принц“ ЕООД и „AMK Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД.

Безплатно доброволно тестване за хепатит В и хепатит С
28 юли 2022
Забавление и танци под ритъма на музиката на група "Акага"
29 юли 2022