С представянето на 17 идеи завърши Бизнес академията за стартиращи предприемачи – BASE. След три месеца обучение, инициативата подкрепена от Фондация „Америка за България“, Съвета на жените в бизнеса в България и Община Габрово излъчи своите победители.

Програмата имаше за цел да насърчи участниците да започнат собствен бизнес, или да доразвият и разширят вече съществуваща своя предприемаческа дейност, което стимулира цялостното подобряване на бизнес средата в региона. Сред лекторите и менторите в курса бяха успели български предприемачи, от които участниците можеха да почерпят опит и знания. Решаване на казуси от практиката, работа в екип и създаване на виртуални бизнес компании също бе част от програмата BASE.

Председател на журито, оценяващо идеите, бе Надя Захариева – програмен директор „Бизнес предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка за България“ подкрепяна във вземането на решения от Невена Минева – заместник – кмет на Община Габрово, Александър Грозданов – създател и собственик на Dextrophobia Rooms, доц. Мария Илчева – Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" и Албена Димитрова – собственик на рекламна къща „Фактор“ и член на СЖББ.

Всички участници в курса получиха сертификати, а извън предвидените от ФАБ и СЖББ награди бяха присъдени още 3. Обществен дарителски фонд - Габрово предостави 2 награди с парична стойност от по 500 лв, а като член на журито Община Габрово връчи награда от 1 500 лв в подкрепа на идея за бутикова сладкарница СладкАрт, която ще предлага разнообразни артикули, изработени от качествени суровини, Кето, Веган и постни сладкарски продукти.

Поощрителните награди на ФАБ и СЖББ бяха 3 - участие в Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България и две парични от по 1 000 лв за идеите Смарт дизайн и Сръчко. Трето място и 1 500 лв бяха за флоралната вода на Дими, второ място и 2 500 лв за Селфест, а първата награда и чек за 4 000 лв бяха присъдени за Валдемар бейтс.

В обръщението си към участниците заместник – кметът на Община Габрово Невена Минева сподели: “Поздравявам ви за професионализма, който демонстрирахте през последните три месеца и ви благодаря за проявената креативност при разработването на вашите бизнес проекти. 

Както казах при старта на академията - всичко започва с визия и кураж. Останалото е работа. Тогава ви споделих, че са много примерите, които мога да дам, затова че в Габрово, има хора, притежаващи силата и куража да следват мечтите си и че точно те са онези, които успяват.

Днес отговорно мога да заявя, че вие сте поредното доказателство, че когато влагаме труд, постоянство и любов в това, което правим – добрият резултат е гарантиран. Убедена съм, че идеите ви ще се превърнат в успешни бизнес начинания, за да продължи регионът ни да бъде жив и да се развива.”

Галерия

 

 

Зеленият чар на лято’22
27 юли 2022
Безплатно доброволно тестване за хепатит В и хепатит С
28 юли 2022