С изключителен ентусиазъм габровци приеха каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. До момента са предадени над 25 000 опаковки.

Утре, 7 юни 2022г., ще бъдат раздавани наградите, за които стотици хора събираха талони от вендинг автоматите. Поради огромния интерес предоставянето на спечелените еко предметни награди ще се случи на специална шатра, разположена на пл. „Възраждане“ от 9:30 до 17:30 часа. При дъждовно време шатрата ще бъде позиционирана под навеса на зала „Възраждане“.

Напомняме, че в съответствие с регламента на инициативата наградите се предоставят всеки първи работен вторник на месеца. Следващото награждаване на потребителите от депозитната вендинг система ще бъде на 5 юли 2022г.

Депозитната вендинг система е реализирана и се организира от Община Габрово. Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки. А точките се превръщат в награди. Ето и какви са те:

Текстилна торбичка за пазаруване – 30 точки

Корков комплект (тефтер, флаш памет, химикал) – 50 точки

Био кутия с босилек – 70 точки

Покривка за пикник – 70 точки

Термос – 100 точки

Раница – 150 точки

Сдружението в Тун прекратява дейността си, остават личните контакти и приятелствата
6 юни 2022
Специалисти от Франция, Канада, Полша, Румъния и България участват в Международен колоквиум в Габрово
7 юни 2022