До края на този месец се удължава поканата за участие в публично-частно партньорство чрез наемане на обекти в квартал „Шести участък“.

Община Габрово ще даде още една възможност за включване в инициативата, която има за цел да подкрепи бизнеса и творческите дейности в квартала. Конкурсът търси предложения за устойчиво и възмездно ползване на три обекта в „Шести участък“ за период от две години.

Помещенията се намират на ул. „Опълченска“ № 8 и № 45 – едното от тях е в Дечковата къща – музейна сграда във възрожденски стил, а другите са в партера на обновена жилищна сграда. Те ще могат да се използват за малък бизнес, търговия на дребно, творческа дейност, създаване на услуги и продукти, характерни за творческите индустрии, ателиета, студия, офиси, галерии.

Кандидатите попълват формуляр за участие, в който трябва да опишат иновативността на бизнеса и да представят стратегия за устойчивостта на дейността си, както и да декларират, че могат да започнат работа до 30 септември 2022 г.

Победителите ще сключат споразумение за партньорство с Община Габрово, чрез което ще получат безплатно консултиране по избор между маркетингови дейности и реклама, разработка на уебсайт и онлайн магазин, интериорен дизайн или оформление на витрина.

За стартиращите бизнеси са предвидени едногодишни стимули – абонамент за свободно паркиране в платената зона на кв. „Шести участък“, безплатен интернет, членство в Габровската търговско-промишлена палата и еднократна услуга до 100 лв., разпространение на рекламни материали от Туристическия информационен център, популяризиране на бизнеса през каналите на Община Габрово.

Заявления се приемат до 31 май 2022 г. на електронна поща projects@gabrovo.bg.

Вижте пълната информация за обектите и изтеглете документите за кандидатстване ТУК.

НЕКА ПРЕОБРАЗИМ „ШЕСТИ УЧАСТЪК“ ЗАЕДНО!

С два златни и един бронзов медал се завърнаха състезателите на Шахматен клуб „Орловец 1997“ от турнир в Казанлък
9 май 2022
100 години от рождението на Радой Ралин – литературна вечер с поуките на сатирика
9 май 2022