След зимния период, в който мобилният пункт се движеше само по заявка, през април той отново тръгва из габровските квартали. В първия ден от графика, на 5 април, пунктът ще посети кварталите "Трендафил" 1 и "Трендафил" 2. На 6 април пунктът ще бъде на разположение на живущите в кварталите "Стефановци", "Бойката", "Златари" и "Тончевци".

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец април може да видите ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

През 2022г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

ПРОГРАМА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ – ПЪРВА ПОКАНА АПРИЛ 2022
30 март 2022
Изменение и допълнение на Програмата за ползване на хуманитарна помощ
31 март 2022