Предупреждение за снеговалеж и вятър е обявено за габровска област за 30 ноември /вторник/. Очакваната снежна покривка е до 5-10 cm и в комбинация с умерен вятър - ще има условия за навявания.

Според прогноза за 30.11.2021 г., атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца. През нощта, с преминаването на пореден студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има валежи от дъжд. В Предбалкана, високите западни полета и Лудогорието дъждът ще премине в сняг.

До сутринта в планинските райони ще се образува снежна покривка, има условия и за снегонавявания. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, най-късно сутринта в крайните югоизточни райони. Ще бъде умерен и с него ще нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са от около нулата в Софийско и на места в Предбалкана, до 12-13° по Южното Черноморие. Утре в Западна България ще спре да вали още преди обяд и през деня облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево време. В Източна България след обяд валежите ще отслабват и спират, най-късно вечерта в североизточните райони. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи по Черноморието.

Над планините валежите, предимно от сняг, от запад на изток ще отслабват и спират, а облачността през деня ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в сутрешните часове, особено в Централна и Източна Стара планина.

Ще духа умерен до силен северозападен вятър и на места ще се образуват навявания и преспи.

Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

 

 

Обучение по мотивационно интервюиране преминават екипите на Превантивно-информационен център към Община Габрово и Терапевтичен център „Св. Илия“
29 ноември 2021
Зимна обстановка в Община Габрово към 8.00 часа на 30.11.2021
30 ноември 2021