От 24 до 26 ноември 2021 г. се проведе първият модул от обучението по мотивационно интервюиране, в което взеха участие специалисти от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово и Терапевтичен център „Св. Илия“.

Водещи на обучението са представители на Български институт по зависимости - Георги Василев – психиатър, член на Международната мрежа на обучители по Мотивационно интервюиране и Кирил Бозгунов – доктор по клинична психология, когнитивно-поведенчески психотерапевт, член на Международната мрежа на обучители по Мотивационно интервюиране.

Мотивационното интервюиране е доказано работещ метод за стимулиране на промяната на различни видове поведение - употребата на алкохол и наркотици, нездравословно хранене, агресивно поведение, училищни неуспехи, семейни проблеми и др.

Обучението има за цел да повиши уменията на екипите от Община Габрово и ТЦ „Св. Илия“, свързани с консултиране, извличане и насърчаване на вътрешната мотивация за промяна на лица с проблемно поведение, включително употреба и злоупотреба с психоактивни вещества.

 

Няма нарушения при сечта и извоза на дървесина в кв. „Баждар“, информира ДГС Габрово
26 ноември 2021
Жълт код за снеговалеж с вятър и условия за навявания в габровска област за 30 ноември
29 ноември 2021